De misverstanden over orthopedisch schoeisel zijn talrijk. Wij doorbreken deze gedachten met een uitgebreide collectie modellen. Kijkt u maar eens in onze modellenboeken of op de website van schoenmodel.nl
Orthopedische schoenen zijn tegenwoordig niet alleen maar functioneel en comfortabel, maar kunnen ook modieus en trendy zijn. Verkrijgbaar in vele leersoorten en kleuren, van klassiek tot modern en voor ieder wat wils. Heeft u een ander model in gedachten? Graag ontwikkelen wij met u de perfecte schoen. Wij willen namelijk dat u meer dan tevreden de deur weer uitloopt.
Het betreft hier hoog complexe zorg in een individueel schoentraject, speciaal voor u op maat gemaakt. Bij een eerste paar orthopedische schoenen is een verwijzing nodig van een specialist, zoals een orthopedisch chirurg, revalidatiearts of reumatoloog.
Als u een indicatie heeft voor OSA dan heeft u recht op een vergoeding door uw zorgverzekeraar.
De procedure
Het aanmeten van de orthopedische schoenen duurt meestal 60 minuten. Dit doen wij uitsluitend op afspraak.
- Tijdens de 1e afspraak heeft u een intakegesprek met een van onze adviseurs waarin uw persoonlijke gegevens worden opgenomen. De aard van uw voetprobleem wordt besproken en er wordt een zorgplan opgesteld. Ook worden er voetafdrukken gemaakt en neemt de adviseur uw voetmaten op. Indien nodig worden uw voeten gegipst of wordt er een afdruk in een schuimbakje gemaakt. Eventueel maken we een foto. Deze voetdata hebben wij nodig voor de vervaardiging van een leest (kopie van de voet en onderbeen).
- Ongeveer 3 weken na de intake heeft u de 2e afspraak waarbij er een passchoen wordt gepast. Deze passchoen is voorzien van een ondersteunende, corrigerende en druk verdelende inlay. Bovendien is de schoen doorzichtig waardoor de adviseur goed kan beoordelen of de pasvorm juist is. Eventuele correcties worden nauwkeurig geregistreerd en verwerkt in de proefschoen. Het vervaardigen van de proefschoen duurt ongeveer 2 weken.
- Tijdens de 3e afspraak past u de proefschoen in bijzijn van de adviseur. De proefschoen wordt in bijzondere gevallen specifiek vervaardigd op verzoek van de voorschrijvend specialist met als doel de functionaliteit, pasvorm en ondersteuning in de praktijk te kunnen testen. Als de pasvorm correct is, neemt u de proefschoenen mee naar huis om te gaan “proeflopen”. De adviseur geeft u een inloopschema mee en een registratielijst waarop u uw bevindingen kunt noteren.
- Vervolgens vindt er een controleafspraak plaats om de bevindingen met de proefschoen te bespreken. Indien uw voorschrijvend specialist hierom vraagt, zal deze afspraak in het ziekenhuis zijn. In andere gevallen heeft u deze afspraak met uw adviseur op een van onze locaties. Uit de testfase kunnen, na evaluatie met uw adviseur en specialist, correcties en bijstellingen voortkomen. Soms is het noodzakelijk de testfase te verlengen om uiteindelijk tot een goed eindresultaat te komen.
- Als de proefschoen geheel naar wens is, zoekt u samen met uw adviseur het gewenste model en de leersoorten uit. U kunt hiervoor gebruik maken van onze modellenboeken of de website schoenmodel.nl. Op deze website staan afbeeldingen van confectieschoenen. Deze afbeeldingen dienen als voorbeeld voor de schoenen die wij kunnen maken. U heeft bij alle modellen de mogelijkheid om kleur, sluiting, zool en hak individueel aan te laten passen.
Nu begint het productieproces van uw individueel op maat gemaakte schoenen.
Levertijd, verwachtingsmanagement patiënt, adviseur en specialist
Het vervaardigen van orthopedische schoenen is een zéér arbeidsintensief proces. Zorgverzekeraars hanteren een levertijd van maximaal 12 weken. In bijzondere gevallen, bijvoorbeeld wanneer er sprake is van een combinatielevering of hoge complexiteit, kan dit door de omstandigheden langer worden. De specialist bepaald de regie bij een 1e levering. Zo kunnen er op verzoek van de specialist nog bijstellingen gedaan worden.
Wanneer er medische veranderingen optreden, zoals bijvoorbeeld het ontstaan van oedeem of wondjes, kan het bovendien noodzakelijk zijn dat er tijdelijk een andere medische voorziening wordt ingezet. Zo kan het zijn dat in specifieke gevallen het traject langer is dan verwacht. Toch zullen wij er alles aan doen om de levertijd te verkorten.
Tijdens het afleveren van uw orthopedische schoenen controleren we nogmaals de pasvorm én de functionaliteit van uw schoenen. Ook instrueren wij u over het inlopen en het dragen van de schoenen. Zo weten we zeker dat u tevreden naar buiten loopt. Ten slotte volgt een controle afspraak. Tijdens deze afspraak evalueren wij uw ervaringen. Bovendien bekijken we of er aanpassingen noodzakelijk zijn.
Zoals u ziet is het een complex traject wat wij (klant, adviseur en specialist) met elkaar ingaan, waarin veel pasmomenten zijn opgenomen, bijstellingen en nazorg. Dit alles om tot het beste resultaat te komen voor uw loopcomfort en preventie